Μουσεία της Β. Εύβοιας
Αρχαιολογική Συλλογή Λίμνης
[10′ από το κάμπινγκ] Η αρχαιολογική συλλογή της Λίμνης φιλοξενείται στη μεγάλη ισόγεια αίθουσα του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Λίμνης που στεγάζεται σε νεοκλασικό αρχοντικό του 1880, Είναι δωρεά της Λιμνιώτισσας Αικατερίνης Ευαγγελινού-Φλώκου. Η αρχαιολογική συλλογή, που λειτουργεί με την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας παρουσιάζει εκθέματα από την Εποχή του Χαλκού ως την Παλαιοχριστιανική Περίοδο που συνδέουν τη σύγχρονη Λίμνη με τις αρχαίες πόλεις Ελύμνιον – Οροβίαι – Αιγαί.
Η έκθεση περιλαμβάνει μυκηναϊκή κεραμική, νομίσματα, επιτύμβια και αρχιτεκτονικά μέλη αρχαϊκών, κλασικών και ρωμαϊκών χρόνων, τμήματα ψηφιδωτών δαπέδων ρωμαϊκής περιόδου και ευρήματα παλαιοχριστιανικής περιόδου.
Στο ίδιο κτήριο, παρουσιάζει το Ιστορικό και Λαογραφικό Λίμνης εκθέματα όπως: φωτογραφίες, αντικείμενα των αγωνιστών τις Λίμνης (Αγγελή Γοβιού, Λέλα Καραγιάννη, Κώστα Γαμβέτα και Κώστα Καραγεώργη), επιφανών πολιτών της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της Λίμνης (Νικόλαο Μπελλάρα, Νίκο Τσιφόρο, Ιωάννη, Μαργαζιώτη, Ιωάννη Βογιατζή, Χάρη Βογιατζή). Κάθε δωμάτιο είναι διακοσμημένο με αντικείμενα, εργαλεία, ρούχα, και υφαντά της κάθε εποχής, το καθένα με την δική του ιστορία. Σε δωμάτιο του επάνω ορόφου γίνεται αναφορά στους προσφυγές του Μαρμαρά που ήρθαν και εγκατασταθήκαν στην Λίμνη το 1922. Εντύπωση προκαλούν τα εκθέματα από τον πόλεμο του 1940.
Μουσείο Απολιθωμένων Κερασιάς
[35′ από το κάμπινγκ] Όλα τα ευρήματα του Μουσείου παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Η παρουσία των απολιθωμένων θηλαστικών στην Κερασιά ήταν γνωστή από τη δεκαετία 1960-1970. Το 1986 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες σύντομες ανασκαφές από το Λέκτορα Κωνσταντίνο Δούκα του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης. Το 1992 ο Καθηγητής Ευάγγελος Βελιτζέλος, επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης του Απολιθωμένου Δάσους Κερασιάς, υπέδειξε στην ερευνητική ομάδα πραγματοποίησης ανασκαφών την παρουσία οστών στην περιοχή Κερασιάς, στη θέση Βάγιες.
Το 1992 πραγματοποιήθηκε στην Κερασιά δοκιμαστική ανασκαφή με χρηματοδότηση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τις ανασκαφές αυτές έγινε ολοφάνερο ότι η περιοχή παρουσίαζε ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Την ίδια χρονιά εντοπίστηκαν αρκετές απολιθωματοφόρες θέσεις στην ευρύτερη περιοχή. Τα επόμενα χρόνια, οι παλαιοντολογικές ανασκαφές χρηματοδοτήθηκαν με σκοπό τη συλλογή υλικού που θα στόλιζε μια αίθουσα στην Κερασιά.
Αρχαιολογική Συλλογή Ορεών
[25′ από το κάμπινγκ] Η Αρχαιολογική συλλογή Ωρεών στεγάζεται σε χώρο του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού που βρίσκεται δίπλα στον Ταύρο των Ωρεών. Σε αυτήν φιλοξενούνται επιτύμβιες στήλες από δύο νεκροταφεία της ευρύτερης περιοχής.[πηγή]
Αρχαιολογική Συλλογή Λουτρών Αιδηψού
[15′ από το κάμπινγκ] Η Αρχαιολογική Συλλογή Αιδηψού στεγάζεται στον ημιώροφο του Υδροθεραπευτηρίου του ΕΟΤ και παρουσιάζει στοιχεία από το προϊστορικό παρελθόν της περιοχής, κυρίως ευρήματα από τις ανασκαφές στον προϊστορικό οικισμό του Κουμπιού. Εκτίθενται, ακόμη, δείγματα κεραμικής από τους γεωμετρικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους από τα Λουτρά Αιδηψού και την ευρύτερη περιοχή. Το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων σχετίζεται με τη λουτροθεραπεία και τις τοπικές λατρείες κατά την αρχαιότητα.
Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Άννας
[30′ από το κάμπινγκ] Στα εκθέματα του μουσείου περιλαμβάνονται είδη οικιακής χρήσης και υφαντουργίας, αγροτικά εργαλεία, καθώς και εργαλεία που χρησιμοποιούνταν στην κτηνοτροφία, όπλα, παραδοσιακά πλεκτά και υφαντά. Ιδιαίτερος χώρος το δωμάτιο με την γυναικεία Αγιαννιώτικη παραδοσιακή φορεσιά.
Λαογραφική Συλλογή Πύργου Δροσίνη
[35′ από το κάμπινγκ] Από το 2015 που ανακαινίσθηκε ο Πύργος Δροσίνη στις Γούβες στεγάζει μια ενδιαφέρουσα λαογραφική συλλογή. Είναι υπό την εποπτεία του Δήμου Ιστιαίας.
Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού
[35′ από το κάμπινγκ] Το Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο ακριβώς δίπλα στο ναό του Όσιου Ιωάννη Ρώσου, το οποίο επί πολλά χρόνια χρησιμοποιήθηκε ως ξενώνας. Σκοπός του Μουσείου είναι η διαφύλαξη και η έκθεση ιερών κειμηλίων και λαογραφικών αντικειμένων που έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι Καππαδοκίας, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο Νέο Προκόπι Ευβοίας. Το Μουσείο εγκαινιάστηκε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.
Μουσείο του δάσους
[35′ από το κάμπινγκ] Το ξύλινο μουσείο του δάσους στο Προκόπι της Βόρειας Εύβοιας δημιουργήθηκε το 2002. Βρίσκεται επάνω στον κεντρικό δρόμο Χαλκίδας – Ιστιαίας, δίπλα στο δημοτικό σχολείο. Στόχος του μουσείου είναι να προβάλει την πανίδα και την χλωρίδα του δάσους, τα προϊόντα και την επίπτωση που έχει στην ζωή των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας από το παρελθόν έως σήμερα.