Μασάζ

Οι συνεδρίες μασάζ παραδίδονται από τον εξωτερικό μας συνεργάτη Ιωάννη Ζαρίφη, είτε εντός του κάμπινγκ είτε στον αιθέριο χώρο του (είναι εξωτερικός χώρος με θέα τη θάλασσα) στην Αιδηψό, σε συνδυασμό με μια βουτιά στις ανοιχτές ιαματικές πηγές.

1) Χαλαρωτική μάλαξη σε όλο το σώμα

Η μάλαξη του σώματος προσδίδει χαλάρωση και ευεξία και δρα ευεργετικά στη μείωση του άγχους.

2) Αρωματοθεραπεία σώματος με έλαια

Το μασάζ χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για να διεισδύσουν τα αιθέρια έλαια στο σώμα και να αυξηθεί το θεραπευτικό αποτέλεσμα επιτρέποντας στο αίμα και στη λέμφο να κυκλοφορούν πιο ελεύθερα. Επίσης το λεμφικό μασάζ με αιθέρια έλαια επιτυγχάνει αποσυμφόρηση της λέμφου και ολόκληρου του οργανισμού και ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

3) Εναλλακτική φυσικοθεραπεία

Βοηθάει στην αποκατάσταση ενός μεγάλου εύρους περιστατικών μυοσκελετικής υγείας, ευεργετώντας τις αρθρώσεις, τους μύες και την κυκλοφορία του αίματος. Μειώνει το οίδημα επιδρώντας στο λεμφικό σύστημα και βοηθά στη χαλάρωση επεμβαίνοντας στο νευρικό σύστημα και στο αναπνευστικό.

4) Θεραπευτικό μασάζ

Ηρεμεί το νευρικό σύστημα, προσφέρει ευεξία, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, ανακουφίζει τους μυοσκελετικούς πόνους.

5) Αθλητική μάλαξη

Χαλαρώνει σφιγμένους μύες και μαζί με διατάσεις βελτιώνει την μυϊκή απόδοση.

6) Λεμφική μάλαξη

Τεχνική ήπιων μαλάξεων που διευκολύνουν την κυκλοφορία της λέμφου (Πρόληψη κυτταρίτιδας).

7) Ινδική μάλαξη – κεφαλής – αυχένα – προσώπου

Ανακουφίζει από σφιξίματα –πόνους  στον αυχένα, ώμο και πλάτη, ανακουφίζει από πονοκεφάλους, ημικρανίες και ιλίγγους, βελτιώνει την ποιότητα της όρασης. Επίσης βοηθάει στη θρέψη και ενδυνάμωση του τριχωτού της κεφαλής.

8) Ρεφλεξολογία

Βοηθάει τον οργανισμό μας να χαλαρώσει, να αποκτήσει σωματική και ψυχική ευεξία και να εξισορροπήσει την ενέργειά του. Μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

9) Σιάτσου

Το Σιάτσου είναι μια θεραπευτική τέχνη αγγίγματος με απαλές πιέσεις σε όλο το σώμα. Το Σιάτσου είναι μια Ιαπωνική πρακτική που στηρίχτηκε στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Ο ασκών το shiatsu εφαρμόζει πιέσεις στους μεσημβρινούς/κανάλια μέσα στα οποία ρέει το Chi σε όλο το σώμα και έτσι βοηθάει στην αποκατάσταση της ροής, στην ανακούφιση από ενοχλήσεις, προάγοντας το αίσθημα σωματικής και ψυχικής ευεξίας.

10) Μασάζ με μαύρο σαπούνι

Βοηθάει στην αιμάτωση της περιοχή που έχει φλεγμονή και στην απομάκρυνση τον νεκρών κυττάρων του σώματος.

11) Βεντουζοθεραπεία

Ευεργετεί το δέρμα γιατί ενεργοποιούνται τα αιμοφόρα αγγεία και οι ιδρωτοποιοί αδένες με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η δερματική αναπνοή και η ενυδάτωση, και να αποβάλλονται τοξίνες. Αυξάνει τη θερμοκρασία στην περιοχή που εφαρμόζονται λόγω της υπεραιμίας. Κινητοποιεί την λέμφο. Αυξάνει τον μεταβολισμό λόγω της έντονης δραστηριότητας των κυττάρων από την αυξημένη ροή του αίματος. Ευεργετεί τους μυς και τις αρθρώσεις γιατί μαλακώνει ο μυϊκός σπασμός.
Επιταχύνει την επούλωση των τραυματισμένων ιστών γιατί ευνοείται η παραγωγή κολλαγόνου λόγω της αυξημένης οξυγόνωσης που δημιουργείται από την αναρρόφηση. Εξισορροπεί το αυτόνομο νευρικό σύστημα και προσφέρει ηρεμία και γαλήνη στον δέκτη.

Τα μασάζ πραγματοποιούνται με ραντεβού μετά από απευθείας συνεννόηση μαζί του ή μέσω της ρεσεψιόν του κάμπινγκ.

σύντομο βιογραφικό του Ζαρίφη Ιωάννη

Professional Physiotherapist – Fitness therapist – Personal Massage Therapist /// ΜΑΣΑΖ-ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Ως φυσικοθεραπευτής συνεργάζεται από το 2010 με το τμήμα φυσικοθεραπείας ΕΟΤ – ΕΤΑ της Αιδηψού πάνω στην ιαματική φυσικοθεραπεία.

2014-2017 εργάστηκε ως φυσικοθεραπευτής στο εργαστήριο φυσικοθεραπείας PHYSIOpro Αττικής.

Έχει εργαστεί στα τμήματα φυσικοθεραπείας των Νοσοκομείων ΑΤΤΙΚΟ και ΙΑΣΩ.

κιν: 6938308252

e-mail : zargianni@gmail.com

διεύθ: Ηλίου 28 Λουτρά Αιδηψού [15′ από Camping Rovies]