Ιαματικές πηγές Αιδηψού

[15′ από το κάμπινγκ] Η Βόρεια Εύβοια είναι ένας παράδεισος ιαματικών πηγών και φυσικής ομορφιάς. Τα Λουτρά της Αιδηψού άρχισαν να αναπτύσσονται μετά τον 5ο αιώνα π.Χ., όταν έγιναν γνωστά τα οφέλη των θερμών λουτρών. Η Αιδηψός με πάνω από 80 πηγές ήταν γνωστή ήδη από την αρχαιότητα και ιδιαίτερα τα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
 
Παραμένει ακόμη διάσημη σε ολόκληρη την Ελλάδα για τις ευεργετικές ιδιότητες των νερών της. Τα νερά έχουν θερμοκρασία 40°C -84°C και είναι εμπλουτισμένα με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
 
Εκτός από τις δημόσιες βάθρες που υπάρχουν, λειτουργούν και πολλά Υδροθεραπευτήρια στην πόλη.
Γιατροί προτείνουν τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού για τις παρακάτω παθήσεις: Εκφυλιστικές αρθροπάθειες, Ρευματοπάθειες, Σπονδυλοαθρίτιδες, Οσφυαλγίες, Ισχιαλγίες, Μετατραυματικές δυσμορφίες και αγκυλώσεις, Νευραλγίες, Μυαλγίες, Ημικρανίες, Τενοντίτιδες, Αγγειοπάθειες και Ενδοκρινολογικές παθήσεις.

Ιαματική πηγή Γιάλτρων

 

 

 

 

[30′ από το κάμπινγκ] Τα Λουτρά Γιάλτων είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός όπου υπάρχει πηγή με ιαματικά νερά. Μετά τον σεισμό της Αταλάντης τον Απρίλιο του 1894, εμφανίστηκαν πολλές νέες πηγές. Οι περισσότερες από αυτές τις πηγές ύστερα από μικρό χρονικό διάστημα στέρεψαν, όχι όμως η πηγή στα Λουτρά Γιάλτρων

Τη δεκαετία του 60 χτίστηκε εκεί ένα μικρό υδροθεραπευτήριο που σήμερα βρίσκεται δυστυχώς εγκαταλελειμμένο σε κακή κατάσταση. Οι θερμές πηγές χύνονται στη θάλασσα, μάλλον εκεί μπορείτε καλύτερα να απολαύσετε τα ζεστά νερά.

Ιαματικές πηγές Ηλίων

[5′ από το κάμπινγκ] Το χωριό Ήλια είναι ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός στους πρόποδες του όρους Τελέθριο.  Στα Ήλια υπάρχουν και ιαματικές πηγές. Οι πηγές έχουν θερμοκρασία 40 βαθμούς κελσίου και αναβλύζουν σχεδόν στο επίπεδο της θάλασσας. Η παρουσία τους γίνεται αισθητή από το ερυθρό ίζημα που αποτίθεται και από την αυξημένη θερμοκρασία.