"Κάλεσμα για το Περιβάλλον"

Πρόλογος

Καθημερινά βλέπουμε να «εκπαιδεύονται» οι κάτοικοι της Ελλάδας σε μια παράλογη αντιμετώπιση για την υγεία τους και το περιβάλλον. Βλέπουμε να έχουν συνηθίσει να τρώνε καρκινογόνες ουσίες που βρίσκονται σε λάδι, κρέατα, ψάρια, λαχανικά και άλλα. Βλέπουμε να καταστρέφεται το ελάχιστο πράσινο των πόλεων για να χτισθούν τσιμεντένια οικοδομήματα και πλακόστρωτες πλατείες. Βλέπουμε να πίνουν μολυσμένα νερά που διοχετεύονται επίσημα από Δήμους της χώρας. Βλέπουμε να κάνουν μπάνιο σε μολυσμένες θάλασσες.  Και βλέπουμε τους διάφορους καρκίνους να έχουν αλματώδη αύξηση τα τελευταία 40 χρόνια.

Ακούμε συνεχώς για την κλιματική αλλαγή και την ανάγκη προστασίας του Περιβάλλοντος αλλά βλέπουμε συνεχώς να καταστρέφονται περιοχές NATURA, βουνά και δάση.

Βλέπουμε να γίνεται το περιβάλλον ένας τεράστιος σκουπιδότοπος και η θάλασσα να μολύνεται. Μελέτες δείχνουν ήδη ότι τα πλαστικά που «αποθηκεύονται» στη θάλασσα περνάνε στα ψάρια και μετά ως τροφή στους ανθρώπους.

Ο παραλογισμός της ανθρωπότητας σε όλο το μεγαλείο του!

Όταν θα έχουν γίνει τα πάντα ένας τσιμεντένιος σκουπιδότοπος, όταν θα έχουν μολυνθεί τα πάντα (θάλασσες, λίμνες, ποτάμια, υπόγεια νερά, ατμόσφαιρα), όταν όλα τα βουνά θα έχουν χτιστεί, όταν όλα τα δάση θα έχουν καεί ή κοπεί για ξυλεία, όταν θα έχουν εξαφανιστεί αμέτρητα είδη ζώων και ψαριών… σε τι πλανήτη θα ζούμε; Δεν θα χρειάζεται να πάμε να ζήσουμε στο φεγγάρι (όπως είναι το όνειρο μερικών «σούπερ» εγκέφαλων)… η Γη θα έχει γίνει σαν το φεγγάρι.

Θέμα

Υπάρχουν λύσεις για τα πάντα. Εγώ τις γνωρίζω; Εσύ τις γνωρίζεις; Ο άλλος δίπλα τις γνωρίζει;

 

Παραδείγματος χάρη γνωρίζει ο κόσμος ότι ένα σπίτι κατασκευασμένο με φυσική δόμηση έχει ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις για θέρμανση το χειμώνα;;;

 

Η «άγνωστη» φυσική δόμηση που διδάσκεται σε Πανεπιστήμια στο εξωτερικό και χτίζουν τριώροφα και τεράστια κτήρια σε άλλες χώρες δειλά δειλά ξανακούγεται στον Ελλαδικό χώρο από ομάδες όπως οι «Σταγόνες», το «Μπουλούκι» κλπ.

Γνωρίζει ο κόσμος ότι είναι άχρηστο θρεπτικά και επικίνδυνο για την υγεία του το να καταναλώνει τα “εμπορικά” λαχανικά και φρούτα; 

Πόσα χρόνια έχεις να φας ντομάτα που να μυρίζει ντομάτα και να έχει γεύση; Δεν μπορείς να θυμηθείς;

Λογικό αφού οι “ντομάτες” δεν είναι πια ντομάτες. Οι μεγάλες καλλιέργειες γίνονται με υβρίδια, με χρήση χημικών και το αποτέλεσμα είναι ένα πλαστικό που ονομάζεται “ντομάτα”.

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να έχουμε τα θρεπτικά λαχανικά που είχαν οι παππούδες μας.

 

 

Γνωρίζεις την δύναμη διαφόρων βοτάνων στην υγεία σου; Ή απλώς ακολουθείς τις ανακαλύψεις της χημείας και εξαρτάσαι από φαρμακευτικά παρασκευάσματα;

 

Γνωρίζεις αν αυτά που τρως κάθε μέρα είναι καρκινογόνα ή όχι;

Γνωρίζεις αν τα πλαστικά σκουπίδια που πετάς τελικά καταλήγουν πίσω στο πιάτο σου;

Γνωρίζεις αν η υγεία σου εξαρτάται από τις επιλογές που έκανες εχθές;

Γνωρίζεις αν υπάρχει Κλιματική αλλαγή;

Υπάρχουν πιθανότατα πολλά που δεν γνωρίζεις ή απλά νομίζεις ότι γνωρίζεις ή πράγματα που έχεις ακούσει αλλά δεν είχες χρόνο να το ψάξεις.

Η βασική ερώτηση μου είναι: θες να είσαι έρμαιο των καταστάσεων ή να γνωρίζεις, ώστε να κάνεις κάτι καλύτερο για την υγεία σου, τους άλλους και τον πλανήτη που πατάς αυτή τη στιγμή;

Αν αποφασίσεις να το ψάξεις, εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε.